Monday, March 7, 2011

The End of Part 3 and Pre Law

Lama tidak mencoret disini. Blog dah berhabuk bersawang. Malas nak update. Ada jer banyak benda nak di'story'kan tapi assignments sendiri pun tak tertaip, nak menaip kat sini lagilah malas. Kalau malas tu dah menguasai diri, apa kerja pun tak jadi. Makan, tidur, online. Nikmat dunia. Tapi bukan sebab 100% malas, ada komitmen lain yang lebih penting yang perlu diselesaikan. Dah nama pun pelajar, so biasalah! Assignments mestilah banyak, tambah-tambah aku yang dah akhir semester kat UiTM Merbok, Kedah ni sebagai pelajar Asasi Undang-Undang.

Bercakap pasal akhir semester, pada hari Khamis, bersamaan 3 Mac 2011 jam 11.00pagi selepas kelas Introduction to Law III Madam Rosnelim, maka tamatlah sudah kuliah Asasi Undang-Undang UiTM. Alhamdulillah, selepas habis sahaja presentation terakhir dalam kelas tu, terasa kurang sedikit beban yang ditanggung. Selepas kelas bersurai, terus berlari ke Perpustakaan Sultan Badlishah untuk print assignment terakhir, BEL 342 walaupun ada sedikit masalah ketika ingin mem'print'nya. Tatkala sudah dihantar ke bilik lecturer, diri ini hanya mampu mengucap kalimah Alhamdulillah. Akhirnya perjuangan sebagai pelajar Asasi Undang-Undang selesai. Hanya menunggu waktu untuk menghadapi peperiksaan akhir semester yang akan bermula pada 14 Mac 2011 dan berakhir pada 18 Mac 2011 ini. 


Sepanjang blog ini tidak diupdate, ada beberapa event besar dijayakan. Antaranya LAW FIESTA. Aku bertindak sebagai Head of Departmen of Exhibition. Besar dugaannya, berat cabarannya. Tapi apabila sudah diamanahkan untuk kerja tersebut oleh Ketua Projek, aku akur. Amanah itu perlu dipikul. Aku dibantu oleh 3 orang komiti, atau lebih tepat lagi tiga orang superwoman. Mereka wanita tapi mereka hebat. Nabila Abdullah yang paling banyak membantu. Mengangkat partition yang berat-berat untuk disusun sementara komiti-komiti lelaki dari department lain sedang tidur. Nurhashimah Hashim dan Nurul Hazwani Zulkifli. Ini juga dua orang superwoman dari department aku. Walaupun berbadan kecil dan demam, tetapi dengan kudrat yang kecil itu, bantuan turut dihulurkan. TERIMA KASIH dan aku mohon MAAF kerana menyusahkan korang semua. DEMI ALLAH, aku rasa bersalah. Bie, Wanie, aku nampak korang menangis sebab penat tapi korang tak tunjuk kat aku, aku rasa bersalah dan aku mintak maaf.

Insan-insan hebat Dept of Exhibition

Turut membantu adalah Azleena Khairuddin, bukan dari department aku tapi merupakan salah seorang Exco Tertinggi LAW FIESTA. Leen ditugaskan untuk menjaga bahagian pameran tapi kudratnya digunakan untuk membantu aku. Malah kadang-kadang lebih awal tiba dari aku untuk mengangkat partition-partition pameran. Leen, kau hebat!

Semua sekali 9 pameran. Agensi Anti-Dadah Kebangsaan, Pre Law  Club, Kelab Fotografi, Majlis Sekretariat dan 5 pertandingan pameran dari Prelawrian Part 2. Pemenangnya dari kelas gabungan A dan B yang bertanggjawab untuk menjayakan pameran berkenaan Pulau Batu Putih. Tahniah kepada presenternya! :)

Walaupun penat, aku puas hati, pameran berjaya! 
Terima kasih kepada semua yang menjayakannya!


Oh lupa nak cakap, semalam aku baru blik dari Titi Hayun dan The Carnival. I had a blast with my classmates! Thank you guys for such a beautiful memories! Love you guys till the end!

Till then, akan diupdate lagi selepas ini. Do wait for next entry yea!



p/s: sekarang dah start study week, tapi mode study masih belum datang.
Oh Lord, help me.

2 comments:

Azham Vosovic said...

Zahier, good luck for your Final Exam okayh... Hope that you'll kill the exam papers with flying colors...

Shima said...

ketua yg hebat!!
bangge gle ary tu sir zul puji dept. kite..huhu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...